Direct contact? +31 (0)78 - 692 1992
  • Home
  • News
  • Nieuwe Qbus universele dimmersoftware

Nieuwe Qbus universele dimmersoftware

Nieuws - Vermijd flikkerende LEDs met nieuwe Qbus dimmersoftware

Qbus is er in geslaagd een innovatieve dimmersoftware te ontwikkelen die stoorsignalen kan detecteren en wegfilteren. Dit leidt ertoe dat voor elke LED-lamp en LED-driver het maximale dimniveau kan worden bereikt, zonder dat die lampen zullen flikkeren.

LED-technologie Vormt een uitdaging voor dimmerproducenten: bij hoge dimwaardes (zeker in combinatie met hogere temperaturen) worden soms door bepaalde LED-lampen en LED–drivers onregelmatige signalen gegenereerd. Die signalen brengen dimmers in de war waardoor die LED-lampen beginnen te flikkeren. Verschillende dimmerproducenten proberen dit probleem op te lossen door een maximum dimwaarde in stellen of aan te raden. De Qbus software detecteert en filtert de stoorsignalen, zodat bij elke LED-lamp of LED-driver het maximale dimniveau kan worden bereikt.  

Alle Qbus universele dimmers die vanaf juni 2016 werden uitgeleverd (vanaf serienummers 112104 voor de DIM04SA/500U en serienummer 119531 voor de DIM02SA/500U) zijn standaard uitgerust met deze nieuwe software. De DIM02SA en DIM04SA dimmers die voordien werden uitgeleverd en waarbij het fenomeen van de flikkerende LEDs zich voordoet, kunnen geupgrade worden. Gelieve hiervoor contact op te nemen met info@ebt.nl .

Voor meer informatie over de universele dimmers, check zeker: http://bit.ly/29kXiAC .
EBTKelvinring 16
2952BG Alblasserdam
078-6921992

Volg je ons al?