Direct contact? +31 (0)78 - 692 1992
  • Home
  • News
  • Sturen van Verwarming voor u als particulier eindgebruiker: Meer comfort met Minder Energie

Sturen van Verwarming voor u als particulier eindgebruiker: Meer comfort met Minder Energie

Nieuws - Het verminderen van de verwarming met 1 graad levert u een besparing van 6% op uw energiefactuur. Het is echter niet de bedoeling om aan comfort in te leveren door in een koude omgeving te verblijven. Door uw verwarming aan te sturen via een Qbus systeem kunt u tot 20% energie (en dus kosten) besparen zonder aan comfort in te leveren.

In een doorsnee centrale verwarmingsinstallatie meet slechts 1 thermostaat de actuele temperatuur. Wanneer deze thermostaat aangeeft dat er warmte wordt gevraagd zal de ketel warm water aanmaken. Enkel op die momenten kan er ook verwarmd worden in de andere ruimten.

Indien uw verwarming door het Qbus systeem wordt gestuurd kunt u Multi-zonaal verwarmen: In elke zone die afzonderlijk verwarmd moet kunnen worden zal een temperatuursensor de actuele temperatuur meten en in functie daarvan de specifieke zone laten verwarmen.  

Aangezien in een woning verschillende zones op andere tijdstippen worden gebruikt en ook een verschillende temperatuur vereisen (denk maar aan slaapkamers, woonruimte, badkamer of werkkamer….) is het mogelijk om via zone gestuurde verwarming de juiste temperatuur op het juiste moment in de juiste zone te krijgen. Comfortabel en energiebesparend.
EBTKelvinring 16
2952BG Alblasserdam
078-6921992

Volg je ons al?