Direct contact? +31 (0)78 - 692 1992

The making of.....Bedienpanelen

Beste volgers,

Ik zal dit keer een blog schrijven. Voor mensen die ons al volgen weer iets nieuws. En voor de nieuwe lezers zal ik het kort samenvatten. EBT is een gezellig bedrijf waar gemotiveerde mensen met liefde en plezier van ontwerp tot eindproduct aan uw opdracht werken. Van bedienen tot signaleren en van jacht panelen, brandmeld- en bedienpanelen tot de aansturing van verlichting en dergelijke via domotica.

Mij is gevraagd het stuk van de bedienpanelen uit te lichten, beter gezegd ‘The making of……’

Een bedienpaneel kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Een paar voorbeelden zijn: de bediening van verlichting, ventilatie, zonwering, slagbomen, deuren etc…… Maar ook ontruiming is een mooi voorbeeld van een bedienpaneel. Zo kunt u dus via het bedienpaneel een heel pand ontruimen of een door u geselecteerde zone.

En door de diverse in- en opbouw mogelijkheden is er voor elke wens een geschikte oplossing. Zo kunt u kiezen voor een opbouwkast. Hier worden knoppen in het front geplaatst en de benodigdheden voor de schakeling op de bodem van de kast. Dit is ook mogelijk met een inbouw variant, alleen moet hier wel genoeg ruimte voor zijn in de wand. En als de klant zegt ik krijg al een grote kast vol met allemaal schakelingen en materialen en ik wil er niet nog een kast naast. Dan bieden we ook de mogelijkheid om een paneel rechtstreeks in  een deur of een wand van een schakelkast te monteren. En nu hoor ik u denken: “Dat is allemaal leuk, maar dan kan iedereen die langs loopt op de knoppen drukken”. Ook daar kunnen wij de oplossing voor bieden. Zo kan het paneel achter raamwerk met glas geplaatst worden. Zichtbaar maar niet voor een ieder toegankelijk.

Nadat de tekening voor een opdracht is goedgekeurd, krijg ik de tekening, de benodigde componenten en de kast of het paneel op mijn tafel. De aangegeven bedienknoppen worden door ons geassembleerd. Alle knoppen worden aan de achterkant van het paneel gecodeerd zoals aangegeven op de tekening. Vervolgens bedraden we het paneel en alle losse draden worden netjes in een draadboom weggewerkt. De diverse draden worden aangesloten op een klemmenstrook of de daarvoor aangewezen componenten. Het paneel wordt vervolgens getest en verstuurd naar de klant.

Ik hoop u met deze blog toch een beetje een inkijk te hebben gegeven met betrekking tot de mogelijkheden voor bedienpanelen en hoe het proces van de ‘The making of…..’ binnen EBT is georganiseerd. Mocht u nog vragen hebben of bent u gewoon benieuwd wat er nog meer mogelijk is? Zal ik zeggen kom gerust langs voor een kop koffie dan bekijken we graag met u de mogelijkheden voor de door u gegeven uitdaging.

Groeten,
Carlo de Vries
Bedradingsmonteur
EBTKelvinring 16
2952BG Alblasserdam
078-6921992

Volg je ons al?